Ege Postası
Geri

O siyasetçi kararından vazgeçti 

Yeniden ilçe başkanlığına aday olması yönünde kendisine gelen yoğun baskı ve ısrarı kıramayarak yeniden aday olduğunu açıklayan CHP ve Tire'nin deneyimli siyasetçilerinden Mustafa Güngör, zehir zemberek bir açıklamayla bu kararından vazgeçtiğini duyurdu.   Başkan adaylığını açıklamıştı, vazgeçti
O siyasetçi kararından vazgeçti 
Haberler / Yerel Politika
26 Eylül 2017 Salı 10:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Halen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini de sürdüren, Tire'de belediyenin yeniden Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçmesinde büyük emeği olduğu bilinen, ilçe başkanlığı yaptığı 4,5 yıllık süreçte çalınmadık kapı, sıkılmayan el bırakmayan ve partili partisiz herkesin yardımına koştuğu için Tire'de 'dert babası' olarak da bilinen Mustafa Güngör, delege seçimlerinde gözlemlediği eksiklikleri gerekçe göstererek yakın süreçte gerçekleşecek ilçe kongresinde aday olmayacağını söyledi. 

LİSTE KAVGALARI, PARTİLİ MUHTARLARIN GÖZARDI EDİLMESİ, ORTAK LİSTEDEKİ BAZI İSİMLERİN ÇİZDİRİLMESİ... 

Egepostası'na açıklamada bulunan deneyimli siyasetçi, Tire'de delege seçimlerinde yaşandığını iddia ettiği yanlışlıkları müsamaha göstermesinin mümkün olmadığını belirterek, liste kavgaları, eski partililerin listelere yazılmayarak vefasızlık yapılması, partilerine kayıtlı muhtarların gözardı edilmesi gibi gerekçeleri tek tek belirterek, böyle bir ortamda başkanlığa aday olmayacağını kaydetti. 

Mustafa Güngör

İŞTE GÜNGÖR'ÜN GEREKÇELERİ 

Mevcut yönetimin sergilediği anlayışın partililik ve parti kültürüyle ilgisi olmadığını dile getiren Mustafa Güngör, yeniden başkan adayı olma kararından neden vazgeçtiğini şöyle sıraladı: 

"Eski ilçe başkanlarımızı listelerinde değerlendirmeyen, AKP iktidarına direnen, partimize kayıtlı muhtarlarımızın göz ardı edilerek yok sayılarak, 308 delegeden biri bile olabilmesini engelleyen; tek kadın muhtarımızı bile listesine almamayı particilik sayan; Beyaz Liste Mavi Liste kavgası ile partililerimizi, birbirleriyle çatıştırmayı meziyet sayan; ortak hazırlanan listeye, kendi imzasına ve namus sözüne rağmen, ortak listedeki bazı isimleri çizdirerek delege olmasını engelleyen anlayışın olduğu, partimizi güçsüzleştireceğini düşündüğüm bir delege seçimi sonrasında yapılacak ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olmayacağım."

Halil Çulhaoğlu

ÇULHAOĞLU'NA VEFASIZLIK DOĞRU DEĞİL 

Tire ve CHP'nin deneyimli siyasetçilerinden Mustafa Güngör, parti kültürlerindeki vefanın unutulmasını ve yoksayılmasını da eleştirdi. Güngör, CHP'de milletvekilliği, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı ve CHP Genel Sekreterliği görevlerini yapan ve halen ilçede ikamet eden Halil Çulhaoğlu'nun listelere yazılmamasını 'vefasızlık' olarak gördüğünü, "Partimizde milletvekilliği, Bakanlık ve en önemlisi Genel Sekreterlik yapmış bir arkadaşımızı bile listelerinde değerlendirmeyen bir anlayışı reddediyorum" sözleriyle dile getirdi. 

NE DEMİŞTİ' 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, CHP Tire İlçe eski Başkanı Mustafa Güngör, delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek olan ilçe kongresinde ilçe başkanlığına yeniden aday olacağını belirtmiş ve "Delege seçimlerimiz yarın yapılacak. Muhtarlar, belediye başkanları, partililerden gelen yoğun destek ve ısrarı kıramadım. İlçe başkanlığı için aday olma kararı verdim" demişti. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası